Kakšna denarna prepričanja uravnavajo vaše življenje?

Ko sem prvič slišala to vprašanje, sem se zamislila. Ne vem. Kako pa naj vem, kakšna so moja prepričanja. Veliko ljudi se svojih prepričanj ne zaveda, dokler jih ne ozavestijo iz situacij, ki se jim (pogosto nenehoma) ponavljajo v življenju.

Kaj je težava prepričanj?
Prepričanja so tisto, kar verjamemo o svetu in tem, kaj je možno za nas in za druge. Veliko prepričanj oblikujemo na podlagi situacij in izkušenj, ki so se nam zgodile do približno 7. leta starosti in potem po njih sprejemamo odločitve celo življenje. Dokler jih ne ozavestimo, rešimo na nezavedni ravni … in začnemo zavestno sprejemati drugačne odločitve.

Svoja denarna prepričanja sem ozavestila šele, ko sem začela svojo podjetniško pot, saj so mi ves čas hodila “na pot”. Zato sem se tudi odločila, da se v to temo bolj poglobim s temo denarnih prebojev ter zato opravila licenco za denarnega coacha po metodi Money Breakthrough Method Certified Coach. Do vrtca me je namreč pazila stara mama, ki je bila super pozorna do mene, ni pa seveda pozabila omeniti, kako težko je bilo med drugo svetovno vojno, kako niso imeti dovolj hrane itd. Name je to delovalo tako, da sem globoko v sebi verjela, da bo zdaj zdaj prišla tretja svetovna vojna in vse najhujše. Lahko si predstavljate, da iz takšnega občutka težko sprejemaš kakršne koli pomembne odločitve …

Šele kasneje sem opazila, da je svinčnike, na katerih je pisalo Tina Pirnar 1.I (iz prvega razreda) hranila še do gimnazije. Ne da ni super biti varčen, ampak ima vse svoje meje 🙂 In takšno ravnanje sem prenašala tudi na druga področja svojega življenja, tudi v podjetništvo. Ne preveč praktično, si lahko predstavljate.
Zgodbi sem naredila konec. 🙂 In sedaj veselo, sproščeno in svobodno živim svoje življenje. 🙂 YAY!:)

Kakšna prepričanja pa vi nosite v sebi? Kakšna prepričanja uravnavajo vaše življenje? Vam še pridejo prav ali bi lahko katera izmed njih malo prevetrili?

Pridružite se mi v spletnem tečaju Dvigni svojo vrednost, podvoji svoje prihodke ali pridite na mojo zadnjo delavnico Dvigni svojo vrednost, podvoji svoje prihodke (v tem primeru dobite spletni tečaj brezplačno kot bonus:)