Želite snemati video za globalni trg, a (še) nimate spletne strani? Ni problema!

Veliko ljudi mi razlaga, da nima angleške spletne strani in zato ne more tržiti digitalnih produktov – npr. video tečajev – preko spleta.

Tudi sama sem včasih mislila, da potrebujem spletno stran že takoj na začetku, pa zdaj vem, da ne!:)

Kaj sem naredila?
Včlanila sem se kot “instructor” na največji portal z video tečaji na svetu udemy.com. in pred letom in pol posnela svoj prvi video tečaj Work Your Way Around the World – Proven Tips for Travellers Tečaj je bil daleč od super profi tečaja, ki jih lahko videti na internetu.

Snemala sem kar manjši sejni sobi v Trbovljah, z očetovo kamero. Vsak video sem posnela n-krat, ko je n različno celoštevilsko število 🙂 Imela sem fuuuul tremo … a ko sem se enkrat navadila, je bilo res zabavno!

Nisem poznala NITI enega programa za obdelavo videov (še slik ne znam obdelati), tako da sem se vse naučila sproti. Na portalu imajo zelo dobro podporo in ko posnameš video, ti ga pregledajo in pokomentirajo. Če kakovost ni ok (npr. šum, odmer, tresenje), ti navadno pošljejo link na youtube video, ki ti razloži, kako rešiti problem. Tako da sem v večini problemov samo sledila navodilom.

Zakaj je bila to zelo dragocena izkušnja?
Čeprav z videom nisem zaslužila milijonov (daleč od tega), je bila zame to zelo pomembna izkušnja:
– prvič v življenju sem snemala samo sebe!
– izgubila sem strah pred kamero,
– dokazala sem si, da posneti video ni noben bavbav in da ga tudi največji portal na svetu odobri – torej, očitno izpolnjujem določene standarde :))
– spoznala še nekaj Slovencev, ki se prav tako ukvarjajo s snemanjem videov
– naučila sem se obdelati video – na osnoven način – in zdaj vem, na kaj moram biti pri snemanju pozorna!:)

Kaj še čakate?:)
Video je najbolj trendy stvar v marketingu z največ potenciala, saj vas stranke začutijo in se z vami neprimerno hitreje povežejo (hitreje kupijo:), kot če berejo vaš blog. Zato če se želite premakniti naprej v online biznisu, se naučite, kako posneti dober video. Da pa se lahko to naučite – je treba narediti 1. korak – začeti snemat!:)

Imejte čudovit dan in naj vam sije sonček 🙂

Vas zanima podjetništvo in se želite povezati s slovenskimi podjetniki? Kliknite tukaj in se pridružite moji FB skupini Podjetništvo z nasmehom!