»I grow humans. What is your superpower?«

Takole je moja prijateljica in nosečka Simona vprašala svojega partnerja, s katerim skupaj postavljata biznis z ekološkimi ploščicami. Ful so njami!:)

Stavek me je navdušil (res smo »special« me ženske:)) in po drugi strani dan za misliti. Kaj vse ženske v življenju počnemo in imamo to za samoumevno (rojevamo, dojimo, smo mame, kuhamo, pospravljamo, smo zraven še ful lepe in zapeljive, fotogenične, pozitivne, energične, sočutne prijateljice …). Saj vem, da je bilo o tem že toliko napisanega, ampak, ženske, ste že kdaj pomislile na to, da imate dejansko na nek način vsaka svoj »superpower«?

A nekako je včasih tako, kot da na te naše »superpowers« kar malo pozabimo. Ko tako hitimo uspehu naproti (kar koli naj bi ta končni uspeh že bil) in pozabimo na to, kako »special« dejansko smo. Da nam ni treba vsega delati same (zakaj ne bi dale priložnosti še drugim ljudem, da v kuhinji razvijajo svoj potencial?:). Da dejansko ni treba, da se trudimo biti popolne, ker je vsaka oseba popolna sama po sebi. Da se lahko namesto na to, kaj vse bi še morale biti, raje osredotočimo na to, v čem smo že dobre – in delamo na tem, se pohvalimo za to in smo nase ponosne.

Ste se že kdaj vprašale, zakaj je cela industrija »popravljanja lepotnih napak« in osebnostne rasti primarno usmerjena na ženske (seveda, tudi moške izjeme se najdejo, a na koncu smo največji potrošniki ženske:)? Zato ker nas tako močno bombardirajo s tem, kako lepe bi morale biti, kaj vse bi morale narediti, kako uspešne bi morale biti, da seveda smo prve, ki stojimo v vrsti na razprodajah za novimi čevlji, ki ne samo, da so super udobni, ampak naredijo naše noge daljše, smo prve, ki gremo na coaching, ker ne samo, da bomo hitreje napredovale, ampak se bo še izboljšal odnos z našim partnerjem (ki medtem gleda TV hihi:)) in smo seveda prve v vrsti, ko je treba it oblikovat obrvi, podaljšat nohte ali preizkusit novo metodo še bolj učinkovite depilacije. Dejansko so nas prepričali, da je z nami nekaj narobe in da se moramo celo življenje izboljševat!

Pa mislim, da se nam ni treba. Oziroma se temu trendu zavestno upiram! Kako? Tako, da si vsak dan povem kaj lepega. Tako, da sem na to, da sem ženska in imam svoj superpower ponosna in vem, da sem nekaj posebnega. Tako, da se osredotočim na to, v čem sem dobra, kaj mi dobro gre, in svojo pozornost osredotočim na to. Ne na to, da še vedno ne znam narediti sočnih zrezkov, ampak na to, da so moje stranke super zadovoljne. In zato si ne pustim vzeti svojih trenutkov sreče, svojega časa in svojega življenja. Ne pustite si jih vzeti tudi ve!:) Naj bo ta prispevek motivacija, da danes naredite nekaj zase. Ker ima vsaka svoj superpower:).

Vas zanima podjetništvo in se želite povezati s slovenskimi podjetniki? Kliknite tukaj in se pridružite moji FB skupini Podjetništvo z nasmehom!

rsz_tina_8_splet (1)