5 nasvetov za vsak mesec super plačo

1. spremljajte prihodke – DNEVNO!
Vsak dan zapišite, koliko so bili vaši prihodki na list papirja (1 list za 1 mesec). Če prilivov na vaš poslovni račun tisti dan ni, zapišite 0. Če je preveč ničel, potem vas bo hitro spravilo v akcijo:)

2. Izberite si dan v tednu, ko pregledata celotno poslovanje
Izberite dan v tednu, ko pregledate VSE – prihodke, odhodke, zapadle račune, prihajajoče prilive, prodajni plan za naslednji teden/mesec (odvisno od načina poslovanja). Številke vedno povedo zgodbo – zgodbo o tem, ali smo sprejemali odločitve, ki nam koristijo, ali takšne, ki nam niso. Zgodbo o tem, ali so naše cene takšne, da lahko svoj finančni cilj sploh dosežemo. Zgodbo o tem, kako dobro razpolagamo z danim časom. Zgodbo o  … marsičem. Če se izogibate lastnim številkam in računate malo na pamet zvečer v postelji, se vam lahko zgodi, kot se je meni, da številke niso bile takšne, kot se si želela (razen, če boljše računate na pamet, potem boste morda imeli več uspeha hihi)

3. Imejte zapisan finančni cilj za 60- ali 90-dnevno obdobje poslovanja
Jasna slika, kam gremo, je predpogoj za to, da jo lahko dosežemo – naj bo to na kakšni koli ravni. Torej, imejte jasno namero.

4. Ali vaša ponudba v dnevu, ki ima 24 ur (zaenkrat nihče nima več) sploh omogoča, da svoj finančni cilj dosežete?
Vzemite list in kuli ter izračunajte, ali vam vaša ponudba in cene pri tem pomagajo ali ste si samo zastavili cilj, ki je z vašo ponudbo praktično nedosegljiv. Sploh pri storitvah, kjer prodajate svoj čas, morate zelo paziti, za koliko ste čas prodali. Če imate izdelke, lahko prodate praktično neomejeno število izdelkov (kolikor jih pač imate in jih lahko pošljete) v 1 uri. Če ste v storitveni dejavnosti, lahko v 1 uri naredite samo x stvari, x strank itd. Zato bodite pri izračunu realni. 

5. Pripravite si super tabelico v kakšnem programu, ki bo odšteval in sešteval namesto vas:)
To je čisto moj osebni nasvet, zato ker sem v dveh mesecih uporabe te tabelice povečala svoje prihodke za 100 % :))) – OBA MESECA! Zakaj? Zato, ker tabelica beleži vsak račun, vse zapadlosti, vse plačane račune, moj mesečni finančni cilj, moj mesečni finančni minimum in sproti odšteva od njiju. Tako vsak dan v mesecu točno vem, kje sem:)

Vas zanima podjetništvo in se želite povezati s slovenskimi podjetniki? Kliknite tukaj in se pridružite moji FB skupini Podjetništvo z nasmehom!

mbm-certcoach-web