Kako reševati notranje konflikte v podjetništvu, da se hitreje premikamo naprej?:)

TISTI OBČUTEK KRIVDE, NOTRANJEGA KONFLIKTA, PREMLEVANJA … POKLIČITE GA NA KAVICO 🙂 – super za ženske:)

Vse več klientk prihaja do mene z občutkom krivde oz. občutkom, da bi takrat, ko so proste, morale delati, takrat ko pa delajo, pa se včasih počutijo, da nimajo veliko od življenja in »samo delajo.« Ali pa da takrat, ko se igrajo z otroci, imajo občutek krivde, da bi morale delati, da bi njihov posel zacvetel, ko pa delajo, pa se počutijo, da zanemarjajo družino.

Ali pa jih mori notranji konflikt – želijo iti levo, a jih je strah, da če gredo levo, potem ne bodo mogle iti še desno. Če začnejo delati s podjetji, jim bo zmanjkalo časa za posameznike. Če delajo nekaj, kar jih neskončno veseli (pa še ne prinaša toliko evrčkov), so v stresu zaradi financ, ko pa delajo tisto drugo stvar (ki prinaša denar), pa se počutijo, da bi rajši delale tisti »hobi«, kjer je življenje pesem in v katerem neskončno uživajo.

Ste se že kje našle?

V nevrolingvističnem programiranju sem sama to reševala z različnimi tehnikami. Veliko jih zahteva sicer coacha, ki te skozi tehniko pelje, ena izmed takšnih, ki jih lahko naredite same, pa je pogovor s svojim kreativnim delom – to je priznana in po svetu že milijonkrat uporbljena NLP tehnika:)

Gre pa takole:

  1. Predstavljajte si, če bi se z delom sebe, ki se počuti krivo ali kako drugače, pogovorili ob kavici ali čajčku (v nadaljevanju ga imenujemo del X).
  2. Si lahko del predstavljate? Kakšne barve je? Kakšne oblike? Kaj slišite? Kako velik je?
  3. Prosite ga, ali je pripravljen vzpostaviti stik. Naj vam da znak, ko je pripravljen.
  4. Povprašajte ga, kaj je njegov dober namen za vas. Spoštujte njegov dober namen in ga sprejmite.
  5. Potem pa pokličite kreativni del (vsak ima v sebi svoj kreativni del) in mu razložite situacijo. Prosite ga, naj vam ponudi 3 rešitve za vaš problem (npr. kako bi se počutile vesele in sproščene).
  6. Preverite, ali se del X z rešitvami strinja.
  7. Preverite, ali se vsi drugi deli strinjajo. V primeru, da se kakšen del vas ne strinja, poskusite najti kompromis (oz. nadaljujte delo s kakšnim coachem ali terapevtom, ki pozna te tehnike). Ta korak lahko zaključite samo, če se vsi deli strinjajo. Če namreč obstaja del vas, ki se ne strinja, vas bo notranji konflikt oviral pri izvedbi rešitev.
  8. Kaj bo prvi korak, ki ga lahko naredite v naslednjih 24 do 72 urah, da greste po poti uresničevanja rešitev?

Imate vprašanje, dileme in si želite mojega nasveta?

Potrebujete motivacijo za delo, brco v rit, bolj jasno sliko, TOP podjetniška znanja kam in kako?

Si želite spletne skupnosti in po želji tudi srečanj v živo v neokrnjeni naravi s podjetnicami in podjetniki, ki vas razumejo, podpirajo … in sploh čutite, da ste na isti valovni dolžini?

Pridružite se nam v Klubu Biznis Freestyle!

Za prvih 15 velja posebna cena le 47 eur mesečno (seveda pa lahko ostanete tudi samo 1 mesec in vidite, ali vam je všeč:) – 5 mest se je že zapolnilo, tako da hitro v akcijo!