SAM SVOJ ŠEF POMENI POSTAVLJATI SAM SVOJE MEJE:)

SAM SVOJ ŠEF POMENI POSTAVLJATI SAM SVOJE MEJE:)

Upravljati s časom nas niso naučili v šoli, tako da se moramo tega naučiti sami in preizkusiti, kaj za nas deluje in kaj ne. Seveda ni univerzalne formule, ki bi delovala za vse, zato vam spodaj pošiljam par nasvetov, ki so meni zelo pomagali, da imam v svojem dnevu čas tako za delo kot za zabavo J.

1.1 60-60-30

Eden izmed uporabnih konceptov je 50 minut dela, 10 minut odmora. Ponovite še enkrat, nato pa 30 minut odmora. Osebno delam daljši odmor kasneje, ne po prvih dveh urah dneva, je pa to zelo subjektivno.

Pri odmoru pazite, da ne obremenjujete istih delov možganov, kot ste jih prej. Če ste pisali, potem se možgani ne bodo spočili, če greste brat novice (no, na takšen način se verjetno ne bodo v nobenem primeruJ, razen če preberete kaj pozitivnega).

Meni so med odmori najbolj koristile dihalne vaje, rahli poskoki, sprehod po stopnicah, ples itd. Skratka, nekaj, kar vključuje gibanje telesa. Dokazano je, da če želite dvigniti svoje stanje, vibracijo, potem morate spremeniti način dihanja – to pa najlažje narediti tako, da se začnete bolj intenzivno premikati.

1.2 Osredotočen čas

Vsak dan najdite blok vsaj dveh ali treh ur (idealno pa je 4 ur), ko vas nihče ne moti. Izklopite telefone, emaile, družabna omrežja … in delate. Tako najlažje padete v t. i. flow – to je stanje največje produktivnosti. Pa ne samo to, tudi najmanj energije glede na vložen rezultat porabite, saj pri delu uživate. Delate iz navdiha in samo pišete. Sploh to velja za kreativne aktivnosti, kot je marketing. Lahko pa ga porabite tudi za vse drugo. Bistvo osredotočenega časa je, da sebi rečete DA in posledično drugim NE.

1.3 Imejte nekoga, ki vas »rine naprej«

Moji rezultati so eksponentno poskočili, ko sem dobila mentorja. Pa ne enega – celo več! To je lahko vaša prijateljica podjetnica, partner, sodelavka ali pa coach. Bistvo je, da se z nekom vsak teden slišite, predebatirate svoje cilje za naslednji teden (dokazano je, da če cilje povemo drugim, se čutimo bolj motivirane, da jih uresničimo – seveda pa tudi tukaj ni pravil) in se tako spodbujate pri delu. Pa še več glav več ve – zato vam lahko oseba, ki ni čustveno vpletena v vaš posel, da bistveno bolj objektivno mnenje o spletni strani, strategiji, dogodku, prodajnemu pismu itd.

P. S. V maju organiziram skupini VIP dan v živo v Celju (max 4 osebe in moja malenkost :), kjer delamo na vaših podjetniških izzivih, hkrati pa naredimo brainstorming vašega največjega izziva. Če vas zanima, mi pišite na tina@tinagrilc.si ali pokličite na 051 380 025 🙂 Mnenja mojih strank lahko preberete tukaj.