Mojih 5 največjih podjetniških napak in zakaj jih RES NE ponavljat za mano

 

 

1. Oglaševanje se mi je zdelo nepotreben strošek. – in tako sem porabila veliiiiiko energije in časa, da je sploh kdo izvedel zame. Res, danes lahko oglaševanje zakupite po tako dostopnih cenah, da se vam bo vsak evro povrnil desetkrat. Sama trenutno s Facebook oglasi zaslužim. Ja, prav ste prebrali.

2. Nisem zaupala vas in v svoje sposobnosti. 

Vsi tisti glasovi v vaši glavi, ki vam pravijo, da vam ne bo uspelo, da je tega že veliko itd. – ne poslušajte jih in namesto tega rajši pojdite na sprehod!:)

 

3. Poslušala sem, kaj meni o moji poslovni ideja okolica. To je lahko ok samo, če so to super pozitivne in spodbudne osebe.

Če vam govorijo neumnosti o tam, kako se ne da, potem enostavno ignorirajte.

 

4. Ne glejte televizije, sploh ne dnevnika. 

Če 10-krat na dan slišiš, kaj vse je na svetu groznega, težko ostaneš pozitiven in imaš veliko energije – to pa je ravno tisto, kar na začetku nujno potrebuješ – energijo, zaupanje, optimizem, zagon … Vsi najbrž poznate zgodbe o znanih osebah, ki so jim rekli, da ne znajo, ne morejo itd. – preden so uspeli (kako so Walt Disneyu rekli, da je premalo kreativen in ga odpustili itd.). Drugi ljudje so v svojem filmu in o vas čisto premalo vedo. Niso VI sami – nimajo istih občutkov, znanja, vedenja, vaše intuicije … zato jih nikakor NE poslušat – sploh pa ne, če je njihova služba, da širijo negativne novice.

 

5. Nisem postavljala mej.

Eno je, da si fleksibilen na projektih in stranki pomagaš do cilja. Drugo je, da non-stop delaš, si izčrpan in delo posega na druga področja tvojega življenja – kot je zdravje, partnerstvo, družina. Bolj jasno kot boste postavili meje, lažje boste naredili več. Zveni kontradiktorno? Pa ni! Če smo spočiti, lahko naredimo stvari tudi 2- ali 3-krat hitreje. Drugače pa samo delamo – kar nam sicer daje občutek varnosti, da se premikamo naprej itd. Ampak v podjetništvu ne štejejo ure dela – np, to je v službi -, štejejo samo rezultati. Včasih je to po prehodu iz službe kar težko dojeti.

Upam, da vam kakšen nasvet pride prav.

 

P. S.: Ker vem, da je vsak začetek težak, te vabim v Tinino akademijo spletnega marketinga. Danes prejmeš več kot 200 eur prihranka – namesto 347 eur se lahko vpišeš že za 133 eur (DDV vključen!)

https://www.tinagrilc.si/personal/od-ideje-hobija-biznisa/