Kako premagati strah, da moj biznis ne bo dovolj donosen?

Vse več strank mi piše, da jih je strah, ker so v redni službi in jih strah pred tem, da jim ne bo šlo, ne bo denarja itd., ovira pred tem, da bi sledile svojim sanjam, ciljem, ustvarile nekaj, kar si globoko v sebi zelo želijo,

Se kje najdete?

Tudi sama sem, ko sem podpisala pogodbo za nedoločen čas, cele dneve razmišljala, ali je res pametno, da naredim ta korak ali pa bi morala počakati, si prej že najti stranke ali pa vsaj že nekaj začeti delati.

Ker sem imela službo, ki je od mene zahtevala precej veliko in nisem mogla med službo odgovarjati na osebne klice ali e-maile, je ta opcija odpadla.

Kako torej premagati strah?

  1. POSLUŠAJTE SVOJE OBČUTKE IN JIH SPRAVITE NA PAPIR
  • Kaj vas v življenju navdušuje, veseli, inspirira?
  • Če si živo predstavljate svoje življenje, kot si ga želite, kakšno bi to bilo?
  • Pišite, rišite …

Z možem sva šla na dopust in tam sem, ker sem bila odklopljena, sem lahko bolj jasno slišala sebe. Pisala sem dnevnik, v glavi in na papirju ustvarjala svoje življenje, kot si ga želim živeti zdaj, NE enkrat čez 100 let:)

 

2. DRUŽITE SE Z ISTOMISLEČIMI

  • Poznate koga, ki je šel po podobni poti in bi vas lahko pri tem podpiral? (vam povedal svojo zgodbo, na kaj morate biti pozorni, vas spodbujal …?)
  • Spremljate bloggerja ali berete knjige, ki vas navdihujejo?

Začela sem brati o svetu, ki mi je bil v okviru moje službe neznan – podjetnikih, ki so prav tako začeli “z nule”, spremljati bloggerje itd.

Potem je stvar začela postajati čedalje bolj otipljiva in čedalje manj abstraktna … strah pa je kopnel, saj so bili občutki navdušenja, odkrivanja novega in želje po novem znanju itak precej večji 🙂

3. ZAŠČITITE SVOJ “SVET” IN SVOJO IDEJO

  • S kom debatirate o svojih še nezačetih projektih? Tukaj je potrebna “previdnost”:)
  • Ne berite vseh negativnih novih v medijih.

Po mojih izkušnjah sodelavci v službi niso vedno najboljša izbira, saj večina izmed njih ne želi imeti svojega podjetja. Njihovi dvomi in strahovi se hitro lahko manifestirajo tudi v vaši glavi – sploh, če niste trdno odločteni v sebi in je strah tudi vas.

Branje negativnih novic v medijih (o krizah itd.) prav tako ne pripomorejo k zmanjšanemu strahu. Ko sem dala odpoved, sem iz vseh koncev poslušala in brala o krizi, pa ni služb itd.

Če želite poklepetati z mano, vabljen-a na v moj spletni program po zelo dostopni ceni le danes in jutri  🙂 Dvigni svojo vrednost, podvoji svoje prihodke.