Kako iz kaosa v glavni narediti “red”?:)

Se vam kdaj zgodi, da se zjutraj vsedete za pisano mizo in je v glavi totalen kaos? Kaj naj zdaj naredim najprej? Kaj je najbolj pomembno? Kaj mi bo prineslo rezultate (beri: stranke, prepoznavnost, stabilnost, mir, zadovoljstvo …)?

Ko se začnemo vrteti v svojih mislih in iz ene skačemo v drugo, lahko kaj hitro zajadramo neznano kam … ali tam, kjer potem dopoldne prehitro mine in nismo naredili nič … ali tja, kjer se “silimo” delat po principu “grem čez vse”, ne glede na to, kako se počutim in kakšni občutki me ustavljajo (morda tudi opozarjajo), da nekaj zame ni prava pot.

Kako poslušati občutke, a hkrati dosegati rezultate? Kako združevati žensko in moško energijo v poslu?

To me je vedno zanimalo. Še bolj potem, ko me je zdravnica zaradi burnouta (izgorelosti) dala v “bolniško”, naj malo počijem in spremenim svoj način razmišljanja, življenjski slog itd. Huh. Potem pa sem veliko brala. Nekako sem imela v glavi, da združevanje poslovnega in zasebnega življenje ni možno, vsaj ne na način, da ne bi trpel eden izmed njiju.

Pa sem iskala in iskala … in NAŠLA rešitev zase. NAŠLA rešitev, kako iz kaosa narediti res. To je moj osebni recept, tako da ga boste morale same verjetno malce prilagoditi (pa napišite mi, če bo deloval!:)

Najprej torej, kako iz kaosa narediti v glavi “red”, da lahko delamo naprej:

  1. Imejte dnevni ritual, kako začnete dan (lahko je to meditacija, stretching, sprehod, pisanje dnevnika … nekaj, kjer lahko izrazite svoje občutke in pustite mislim, da gredo prosti pot).
  2. Vprašajte se: Česa se danes resnično veselim, da bi delala? (če se ničesar – tudi takšni dnevi pridejo – potem je vprašanje: Nad čim pa bi se lahko navdušila, da bi delala z navdihom?
  3. In potem ne glede na dolgo to-do listo, nešteto opravil, pojdite delat TOČNO TO!
  4. Ko boste enkrat “padle notr” v flow, bo vse teklo in tudi izvedba vseh ostalih, morda manj privlačnih aktivnosti, ne bo več problem oz. boste morda ugotovile celo, da jih delate z veseljem!:)
  5. To je sicer mali košček mozaika uporabnih nasvetov, ki so meni zares spremenili dneve:) Preizkusite same. Seveda pa delujejo samo, če jih dejansko izvedeš. Na papirju ne zvenijo morda nič posebnega, ko pa jih vpeljete v dnevni “program”, pa so lahko zares neprecenljivi.
  6. Več na to temo bomo govorili v spletnem tečaju BiziWoman, ki se prične 25. septembra in ga lahko kupite v predprodaji po 47 eur (oz. lahko poiščete tudi paket z mojim individualnim coachingom, pri katerem vam vsak teden stojim ob strani, da ohranite fokus & motivacijo za nove projekte:) Za predprodajno ceno je na voljo le še 10 mest:) Kliknite tukaj za več info.