Moj idealni dan (in kako vam to lahko pomaga, da dosežete svoje cilje)

Pri vprašanju: “Kaj bi bil tvoj idealni dan?” se večina ljudi nasmehne in zavzdihne. “Ah, ja. Saj že vem, kakšen bi bil, pa sem takooo odddaljen od njega. Zveni znano?

Danes pa na kratko o tem, zakaj je pomembno, da imamo pred sabo sliko svojega idealnega dne.

Ko si postavimo nek cilj – osebni ali poslovni, se vse sliši super. Takrat enkrat v prihodnosti, si želim to in to (npr. podvojiti prihodke – ta primer dajem zato, ker si veliko podjetnitnic in podjetnikov želi povečati prihodke). A potem na dnevni ravni delamo iste stvari, kot smo jih počeli do sedaj in tako se svojemu cilju zelo počasi, ali pa sploh ne, približujemo.

Frustracija. Razočaranje. Postavljanje ciljev “ne deluje”. Manifestacija me je pustila na cedilu.

Kako vam lahko pri tem pomaga idealni dan?

Iz velike vizije svojega življenja stopite v svoj vsakdanjik in se vprašajte:

“Katere stvari, ki jih trenutno počnem, me podpirajo pri tej veliki viziji in katere ne?

“Kakšen dan (idealni dan) bi me podpiral pri tem, da ustvarim veliko vizijo, ki si jo želim zase?

Kaj bi naredila zjutraj? Kaj potem?”

Začnite male spremembe vnašati v svoj dan. Korak za korakom. Vsak dan. Vsak teden. Vsak mesec. In kmalu boste ugotovili, da se bližate sliki svojega idealnega dne – (kako hitro ga boste dosegli, je odvisno tudi od tega, kako močno je trenutno vaša realnost oddaljena od idealnega dne – ležanje na Maldivih boste verjetno uresničevali dlje kot 4-urni delavnik 🙂

Če vemo, kam želimo priti čez 10, 20 let, potem vemo tudi, kaj moramo početi vsak dan. Lestvica prioritet je bolj jasna (če jo seveda postavimo:) in cilje lahko hitreje dosečemo.