4 stvari, ki so v tem trenutku ključne za tvoj uspeh

v kaosu se zgodi, da zamrznemo, ne sprejmemo odločitev oz. ne vemo, kako načrtovati za naprej.

Tega se bomo lotili danes.

Ne glede na to, kaj se v svetu dogaja, pa je za podjetnike še toliko bolj pomembno, da ne zmrznemo v času ter ne prelagamo odgovornosti za svoj biznis na druge. 

Kaj je torej 4 stvari, na katere moramo biti zdaj še bolj pozorni (da se tudi dobro pripravimo na gospodarsko krizo, ki prihaja po korona virusu)

1. Grajenje e-mail liste

V krizi so ljudje še bolj pozorni, komu in za kaj namenjajo denar, zato je pomembno, da si zgradite bazo sledilcev, ki vam bo zaupala. E-mail listo gradite z brezplačnim darilom (webinarjem, e-knjigo, video tečajem) ter nadaljujete z redno komunikacijo. Če gradite svojo prepoznavnosti na LinkedIn-u, ne boste gradili liste, ampak boste “listo” gradili tako, da boste širili bazo ljudi, s katerimi boste navezovali stike preko sporočil. Več o tej zelo “in” strategiji in točno, kaj napisati v angleščini ali slovenščini, lahko izveš v spletnem tečaju Razturaj LinkedIn.

2. Zmanjšaj izgube.

Gospodarstvo je zamrznilo. Mogoče bo mesec marec tvoj najslabši – mogoče pa tudi ne. Odvisno. Kaj lahko narediš, da izgube zmanjšaš? Tudi če ne zdaj, kaj lahko narediš, da bo tvoje leto 2020 najboljše leto naprej? 

Kam te popeljta ti dve vprašanji? V konstruktivno načrtovanje in akcijo za naprej!

To je tisto, kar je zdaj ključno. Ne glede na to, kakšna je tvoja trenutna situacija … sredi poletja bomo vsi v čisto drugačni situaciji, zato je pomembno, da zdaj ne obsediš. In predvsem, da s svoje načrte ne delaš iz tukaj, kjer si ZDAJ. Sploh če ti vse stoji, ne načrtovati leto naprej, kot da se ne more nič zgoditi. Postavi si velikopotezni cilj (morda bo to pomenilo, da moraš veliko spremeniti, stopiti iz cone udobja, povečati promocijo, zmanjšati stroške …) in delaj na njem.

3. Povečaj svojo akcijo na stvareh, ki delujejo (ali pa vsaj so delovale)

Če trenutno vsaj 1 stvar v biznisu deluje, podvoji svojo akcijo, čas, energijo in denar, na tej stvari!

Ne odkrivaj tople vode, ne skači iz ene “nove” poslovne priložnosti na drugo. Kaj trenutno deluje? In delaj na tem.

Če vse stoji, poglej nazaj … Kaj je novembra in decembra delovalo?

Konec koncev je načrtovanje v biznisu VEDNO samo okvirno in nepredvidljivo 🙂 Ves čas se dogajajo spremembe v družbi (tale je sicer zdaj res velika), a vedno jih nekako bolj ali manj uspešno rešimo. Je res? Tudi tvoja prva leta v biznisu so bila verjetno naporna, a ne? No, pa si vseeno danes tukaj, kjer si 🙂

Torej, kaj je delovalo pred nekaj meseci. Analiziraj in preizkusi. Ne čakaj, da se ti bo problem rešil “sam od sebe”. 


4. Pridobi nova znanja & poišči pomoč

Vsaka gospodarska kriza je lahko tudi priložnost. Pridobi si znanja, ki ti bodo v krizi pomagala, da si pred konkurenco (oz. začni z akcijo zdaj, ko si lahko pred drugimi in izkoristiš priložnosti, ki se pojavljajo vsak dan).

Vse moje spletne tečaje lahko do 31. marca prejmeš znižane za 30-50 %, ker želim tudi jaz podpreti tvoj napredek. (ja, tečaji so še vedno plačljivi, ker moram še vedno voditi svoje podjetje, a so cene zelo dostopne:)

Poišči si mentorja, podporno skupino, coacha … kar koli. Stati in čakati na mestu, branje neumnosti na družabnih omrežjih in pritoževanje nad situacijo nam podjetnikom čisto nič ne koristi.

Zberi rajši svojo kreativno energijo in jo zavestno usmeri v pravo smer! Če potrebuješ način, da se dvigneš na višji nivo energije, začutiš obilje in v njem ostaneš, lahko to narediš z mojimi meditacijami Work Smarter ali pa najdeš kaj svojega:)

Ker vem, da si eni želite tudi 1:1 podpore, sem se odločila, da ti le-to ponudim po -50 %.

2-urni coaching po Skypu prejmeš le za 97 eur. Cena velja do četrtka, 26. marca.

2-urni coaching s Tino

Prav tako sta -50 % znižana oba moja 3-mesečna mentorska programa 

Iz službe v podjetništvo

in

Svoboda in obilje z digitalnimi izdelki

Leave A Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja