Kako premagati strah, da ti ne bo uspelo? (praktična vaja)

Povzeto po knjigi Everything is figeroutable, Marie Forleo.

 

  1. Kaj je najslabši možni scenarij, ki si ga predstavljaš, da se lahko zgodi, če slediš svoji ideji? Da bo izgubil-a denar? Se osmešil-a? Lahko izgubiš službo ali biznis? Razočaraš svojo družino ali najbližje? Tvoj cilj je, da svoje največje strahove zapišeš na list papirja. Piši, dokler ne prideš do konca. In potem se vprašaj: “Torej, kaj je najslabši možno scenarij, če se to zgodi?” Spravi se v situacijo, da prideš strahu do dna.
  2. Poglej, kaj si zapisal-a. Kako verjetno je, da se ta tvoja nočna mora uresniči? Oceni na lestvici od 1 do 10, kjer 1 pomeni, da to ni verjetno in 10, da se garantirano bo.
  3. Zapiši konkretne korake, ki bi jih moral-a narediti, da popraviš celotno katastrofo, če se zgodi tisto, česar se najbolj bojiš. Če bi se moral-a pobrati, kako bi to storil-a?
  4. Sedaj pa obrni scenarij. Kaj je najboljši možni scenarij? Kaj so morebitne nagrade, veselje, uspehi, ki bi bili posledica tega, da ti uspe?
  5. Poslušaj svoj strah. Bodi radovedna in prisluhni svojemu strahu. Katere pozitivne signale ti morda strah pošilja? Kaj ti poskuša povedati? Kam te usmerja?
  6. Uporabi drugačen jezik. Če te to, da govoriš, da se počutiš prestrašeno, pod stresom ali zaskrbljeno, spravlja še v večji stres, poskuši najti smešne zamenjave za te besede:)
  7. Poišči v svojem življenju trenutek, ko “ti ni uspelo” (oz. če smo natančni, si se takrat veliko naučil-a). Kaj se lahko iz tega pametnega naučiš? Kaj so 3 dobre stvari, ki so iz tega nastale? Katere lekcije si se naučil-a? Kakšno razumevanje sveta in stvari sedaj imaš in ga brez tega ne bi imel-a?

Prijetno odkrivanje samega sebe:)

 

P. S. Če želiš na svoje poti mojo pomoč, imaš priložnost, ki se ne ponudi pogosto …

MENTORSKI PROGRAM SVOBODA IN OBILJE Z DIGITALNIMI IZDELKI 2.0

Tina, pa kaj sploh dobim v mentorstvu?

 

  • dostop do VSEH moji spletnih programov v vrednosti 1.500 + eur
  • 5 individualnih 45-minutnih coaching preko spleta– v vrednosti 700 eur
  • strateški vprašalnik pred začetkom in mp3. posnetek po coachingu
  • dostop do baze mojih kontaktov (povežem te s komer koli pač potrebuješ glede na svoj biznis in idejo)
  • dostop do zasebne FB skupine za vsa vprašanja 24/7/365 – v vrednosti 500 eur
  • BONUS: predloge mojih prodajnih lijakov za avtomatizirano prodajo ter uspešnih FB oglasov – v vrednosti 150 eur
  • BONUS: tehnična podpora za družabna omrežja, e-mail marketing, oglaševanje na FB-ju v sklopu coachingov (tole je neprecenljivo:)

Redna cena: 1997 eur

V akciji ponavadi 997 eur …

Za zadnje mesto le 500 eur ali 3 obroki po 200 eur.

Več info spodaj … ?

 

Če želiš moje mentorstvo, mi je ostalo še eno mesto s 50 % prihrankom – pokukaj tukaj za digitalne izdelke in online izobraževanje ali prehod iz službe v podjetništvo.

Za spletne tečaje pa pokukaj tukaj ? Trenutno so še na voljo z doživljenjskim dostopom, tako da bi na tvojem mestu izkoristila:)

Leave A Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja