Kako najti motivacijo, da vztrajaš, ko bi najraje odnehal-a?

Tako kot večina ljudi se tudi jaz zbudim en dan bolj naspana in motivirana za delo, kakšen drug dan pa malo manj. Včasih ne gre le za občutek, da bi rajši malce poležala ali šla na sprehod, ampak enostavno za občutek nemoči in praznine.

Sploh v online svetu, ko dolgo časa ne prejmemo povratne informacije, kako uspešen je naš marketing, lahko včasih dobimo občutek, da dajemo svetu, a ne dobimo ničesar nazaj.

Spomnim se, ko sem začela s promocijo prvega avdio programa Nemščina mim grede 1. Veliko vloženega truda, veliko napak (te sem seveda videla kasneje), po drugi strani pa ure in ure spraševanja, ali sploh delam prav.

Težko je biti samozavesten in optimističen, ko tega uspeha še nisi dejansko občutil na lastni koži. Bereš o drugih uspešnih zgodbah in vidiš, da je marsikaj mogoče, nisi pa tega začutil sam.

Takrat sem sanjala, kako bom lahko delala neodvisno od lokacije in bo denar prihajal na moj račun “brez vloženega dela” – s tem mislim, da mi ne bo treba “oddelati” vsake ure, kot sem jo prej, ko sem prevajala in poučevala.

Danes mi je to na nek način tako nekaj samoumevnega, da se moram včasih kar spomniti na to, da ni.

Takrat sem si na steno prilepila ful velik plakat palme …

A spomnim se, da sem načrtovala promocijo s promocijskimi partnerji prav za ta prvi izdelek in … bila zelo razočarana.

Palmo na steni sem pustila, zbrala novo energijo in motivacijo za nadaljevanje, in šla naprej.

Če nimaš tega potrpljenja in ti je težko sprejeti to, da v podjetništvu pot ni jasno začrtana, ampak da ves čas malce tipaš v temi, potem to morda ni zate. Sploh ne digitalni izdelki ali coaching.

Pred nekaj meseci mi je kanadski mentor, ki vodi uspešno marketinško agencijo, zaupal, da je naš program nastal “po pomoti”.

Razložil mi je nekako takole …

“Razpisali smo coaching program in si postavili cilj, da vpišemo 40 ljudi. Vpisalo se jih je 7, kar niti ne bi pokrilo stroškov vseh sodelujočih. Tako smo dobili ideje za manjše skupine in razvili vaš program.”

Zakaj je to pomembno?

Da vidiš, da včasih lahko iz neke napake dobiš idejo za nadaljevanje in je to potem lahko tista še bolj uspešna od prve.

Torej, ni nujno neuspeh padec, lahko je le začetek nečesa novega, kar v svoji glavi sam-a ne bi mogel oz. mogla “naumiti”.

 

A ne glede na to, kaj počneš, je pomembno, da se zavedaš, da se nobena blagovna znamka, blog ali coaching program ne bo napolnim sam od sebe. Treba je vztrajati in delati.

 

Kako se spraviti k delu, ko bi rajši obupaval-a?

Mene najbolj strezni in zmotivira vprašanje: Za katero stvar danes čutim navdih? Kaj bi počela z veseljem? Kaj lahko danes ustvarim, pa že dolgo časa odlašam?

Tisto, za kar imamo zagon in motivacijo, nas ponavadi požene v tek. Ko enkrat začnemo, pa gre vedno lažje.

Pomembno pa je tudi, da svojih občutkov ne potlačiš pod preprogo. Mogoče si že prerasla svojo blagovno znamko, se naveličal-a določenega načina dela ali pa potrebuješ novo znanje, inspiracijo, zamenjavo okolja – tudi to včasih pomaga … Si želiš podporo mentorja ali skupine? Poišči jo 🙂

Ni ti treba vsega odkriti in delati sam-a … Pri sebi vidim, da z delom 1:1 zelo napredujem in tudi z veseljem delam, ker imam podporo skupine, sošolce, nekoga, ki ima isti cilj kot jaz.

Če si želiš podporo skupine, pokukaj v program NEXT LEVEL. 2x mesečno se slišimo 🙂

 

Zakaj je NEXT LEVEL podjetniška transformacijska izkušnja zate?

– kombinira podjetniške in mindset tehnike za uspešno vodenje podjetja v krizi

– aktivna boš v skupnosti podjetnic, ki si med sabo pomagamo in imate hkrati mentorja

– je sproščena in hkrati poučna ter ti da “push” za naprej

– dobiš točen korak od enega srečanja na drugega, kaj narediti, da se premakneš naprej

– lahko se ga udeležiš, ko svojo podjetniško idejo šele razvijaš ali pa že delaš, pa želiš povečati število strank

 

V NEXT LEVEL podjetniški transformacijski izkušnji prejmeš:

✔6 skupinskih 60-minutnih online srečanj, kjer odgovorim na vprašanja (vsak mesec enega + dobiš posnetek, če ne moreš priti)

✔24/7 podporo v zaprti FB skupini

✔paket ne vsebuje e-mail podpore

✔skupino prijateljic, ki navija zate:)

 

?‍♀Celotna vrednost paketa: 800 eur

?‍♀Redna cena: 400 eur (Paypal ali nakazilo na TRR)

?‍♀Back-to-school ponudba, velja do 1. septembra do cca. 12h. ure: 188 eur

AKCIJA PRIPELJI PRIJATELJICO: velja le 27. 8.: 2 kotizaciji za eno ceno

 

Klikni tukaj in si preberi več 🙂 

 

 

Leave A Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja